Clubul de Kendo şi Iaido Sam-Sho Timişoara comemorează printr-un act cultural tragicele evenimente din Japonia, din 2011.

Gest simbolic de solidaritate cu naţiunea niponă, evenimentul "Suburi pentru Japonia".

Mii de lovituri de kendo, un efort susţinut, de grup, care să marcheze efortul poporului japonez în reconstrucţia ţării, comemorînd şi dispariţia tragică a miilor de oameni loviti de dezastru. La eveniment a fost prezent domnul Nobumitsu Takamatsu, ataşat cultural la Ambasada Japoniei în România.

Aşa cum spune Ziarul de Timişoara la descrierea înregistrării pe care au făcut-o cu ocazia acestui eveniment: sportivii clubului Sam-Sho din Timişoara, practicanţi de Kendo şi Iaido, au comemorat într-un mod special împlinirea unui an de la tragedia care a lovit naţiunea japoneză. 

Acţiunea a început la ora 14:30, cu salutul rostit de domnul Nobumitsu Takamatsu, ataşat cultural la Ambasada Japoniei în România, şi o succintă prezentare a manifestării realizată de sensei Florin Ianăş, preşedintele Clubului Sam-Sho.

La 14:46, exact ora pe care o înregistrau cadranele ceasurilor în Japonia în clipa devastatorului cutremur din 11 martie 2011, în Piaţa Revoluţiei din Timişoara au început loviturile simbolice de shinai (sabie de bambus) pe ritmurile recitalului de percuţie susţinut de muzicianul Doru Roman si discipolii săi.

Simultan cu seriile de suburi, membrii Clubului Sam-Sho au făcut demonstratii de Kendo kata.

La invitaţia organizatorilor mai mulţi timişoreni, copii sau adulţi, au pus mîna pe shinai-uri şi s-au alăturat practicanţilor de kendo.

User Rating: / 1
PoorBest  
Suburi pentru Japonia în Timişoara, România - Clubul Sportiv Ronin-Do Oradea, kendo România - Noutăți: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.

Contact & antrenamente

Numărul de telefon de contact este 0743-539203, va răspunde Dan-Marius Sabău cu informații suplimentare.

Antrenamente de kendo se țin la școala Lorantffy Zsuzsanna, strada Andrei Șaguna numărul 1, Oradea, în fiecare marți și joi între orele 19 - 21.