Secvență filmată la Kendo World Keiko-kai in Tokyo, în 2012: 7 exerciții sînt realizate folosind atana, 3 exerciții sînt realizate folosind katana și wakizashi.

Uneori este nevoie să îți desfaci shinaiul pentru a-l întreţine aşa cum trebuie sau, pur şi simplu, pentru a-l strînge mai bine. Există mai multe metode de a face acest lucru, iar filmuleţul alăturat îți arată cum. Deosebirile dintre un shinai de bambus (ca acela din înregistrare) şi unul din fibră de carbon, sînt minore (din punctul de vedere al formei, nu al proprietăților fizice), aşa că metoda merge pentru ambele tipuri de shinai.

Elemente de bază

  • Onegaishimasu – Te rog învață-mă / antrenează-te cu mine
  • Arigato gozaimashita – Mulțumesc (pentru o acțiune deja încheiată) – se spune la finalul antrenamentului

Cîteva cuvinte despre întreţinerea shinai-ului de bambus spuse în engleză de sensei Inoue Hidekatsu.

Întreținerea echipamentului este o parte esențială din practica kendo, așa că cască bine ochii și aplică informațiile de fiecare dată cînd ai ocazia.

Este vorba de cîteva reguli elementare, de bun simț, legate de disciplina și comportamentul în kendo - parte integrantă din spiritul acestei arte marțiale.

Clubul Sportiv „Ronin-do” Oradea a apărut în anul 2005 prin intenţia unui grup de persoane dornice să practice kendo. Unii au plecat, au venit alţii, clubul însă a rămas. Au rămas şi cei dornici să practice kendo pînă la capăt. Dacă doreşti să ni te alături, contactează-ne.

Vă invităm să vizitaţi această pagină ca să vă faceţi o idee despre noi, despre kendo şi despre practica lui.

Semnificaţia Kendo-ului

Conceptul Kendo-ului este de a disciplina caracterul uman prin aplicarea principiilor sabiei Katana (sabia japoneză). Scopul practicii Kendo este:

O metodă de împăturire a hakamei pentru a fi introdusă în geantă fără a se strica pliurile. Repetă de cîte ori este nevoie, pînă cînd îți iese așa cum trebuie, corect și rapid.

Kendo nu este creaţia unei singure persoane, tocmai din acest motiv este greu de stabilit o dată a fondării sale ca artă marţială. Kendo aşa cum se practică acum există ca formă organizată de la începutul secolului XX.

Dovezi ale artei mînuirii sabiei în Japonia există încă din secolul al VII-lea era creştină. Tehnicile de scrimă s-au dezvoltat dramatic pe măsură ce arta creării de săbii s-a dezvoltat iar forma săbiilor s-a schimbat. Dezvoltarea tehnicilor meşterilor făurari de săbii era ghidată de cererile războiului civil din acea perioadă tulbure. Chiar şi cei care aparţineau clasei samurailor erau forţaţi să îşi îmbunătăţească capacităţile de mînuire a sabiei ca metodă de protecţie.

 Kendo (剣道 kendō) înseamnă Calea Sabiei (sau Way of the Sword în engleză) este o artă marţială modernă cu origini japaneze, bazată pe stilul de spadă tradiţional (kenjutsu) care s-a dezvoltat în clasa războinicilor Japoniei feudale (busho şi samurai).

Echipamentul de kendo

Cei care practică kendo nu pot fi confundaţi: săbiile, uniforma şi armura îi disting faţă de ceilalti practicanţi de arte marţiale. Săbiile sînt de două feluri: bokken (bokkuto) şi shinai. Prima este confecţionată din stejar sau un alt lemn tare şi este întrebuinţată în exerciţiile prestabilite numite kata. Cea de-a doua este compusă din patru şipci de bambus sau din fibră de carbon şi este folosită pentru toate celelalte părţi ale antrenamentului, inclusiv în competiţii. Uniforma este alcătuită din hakama (o pereche de pantaloni foarte largi) şi keikogi. Protecţia este asigurată de o armură numită bogu care are patru elemente: casca (men), protecţia pentru abdomen (do), cea pentru şolduri şi coapse (tare) şi mînuşile groase (kote).

User Rating: / 1
PoorBest  
Informații kendo - Clubul Sportiv Ronin-Do Oradea, kendo România: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.

Contact & antrenamente

Numărul de telefon de contact este 0743-539203, va răspunde Dan-Marius Sabău cu informații suplimentare.

Antrenamente de kendo se țin la școala Lorantffy Zsuzsanna, strada Andrei Șaguna numărul 1, Oradea, în fiecare marți și joi între orele 19 - 21.