Clubul Sportiv „Ronin-do” Oradea şi-a început activitatea în anul 2005 cu un grup mic de persoane sub conducerea lui Dan-Marius Sabău. Acesta a început să practice kendo în Timişoara, la Clubul Sportiv "Sam-Sho” la finalul anului 2001, iar după ce s-a mutat înapoi în Oradea a continuat această practică împreună cu cîţiva tineri dornici să cunoască mai multe despre civilizaţia japoneză.

Legăturile cu Clubul Sportiv „Sam-Sho”, condus de domnul Florin Ianăş, s-au păstrat de-a lungul anilor, membri ai clubului din Oradea mergînd să se antreneze împreună cu practicanţii de kendo din Timişoara.

S-au format legături cu celelalte cluburi de kendo din România şi cîteva dintre cluburile din Ungaria, pe măsură ce membrii clubului au participat la stagii şi campionate. Puteţi găsi lista stagiilor şi campionatelor la secţiunea „Activităţi”.

În anul 2007 clubul s-a afiliat la Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact, ca membru al departamentului de kendo, pentru ca în anul 2008 să devină membru deplin.

Dacă la început antrenamentele s-au ţinut în sala de sport a Colegiului Naţiomal „Mihai Eminescu”, începînd din anul 2005 ele s-au mutat în sala de sport a şcolii „George Coşbuc”. Între 2010 și 2012 antrenamentele s-au ținut la Colegiul Naţional Iosif Vulcan (liceul pedagogic), iar din 2012 ne-am mutat la școala Lorantffy Zsuzsanna, strada Andrei Șaguna numărul 1.

Numele clubului a fost inspirat de legenda celor 47 de ronini.

User Rating: / 1
PoorBest  
Despre noi - Clubul Sportiv Ronin-Do Oradea, kendo România - Despre club: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.

Contact & antrenamente

Numărul de telefon de contact este 0743-539203, va răspunde Dan-Marius Sabău cu informații suplimentare.

Antrenamente de kendo se țin la școala Lorantffy Zsuzsanna, strada Andrei Șaguna numărul 1, Oradea, în fiecare marți și joi între orele 19 - 21.