Chiar dacă poate numele nu îți spune mare lucru în primele secunde (deși ar trebui), sabia samurailor, cu forma ei unică şi calităţile de excepţie, au făcut-o cu adevărat legendară de-a lungul secolelor.

Multe katane (mai ales cele tradiţionale) sînt adevărate opere de artă, ca mai tot ce înseamnă tradiţia japoneză (oamenii ăştia fac artă cam din orice), iar cantitatea de muncă necesară pentru realizarea unei asemenea săbii este considerabilă. Filmuleţul alăturat vă prezintă o metodă de realizare a katanelor, sper să vă faceţi o idee ce înseamnă aşa ceva şi să consideraţi un pic mai mult produsele şi mentalitatea japoneză.

Kendo înseamnă Calea Sabiei, este scrimă japoneză, practica samurailor modernizată. La antrenament se folosesc shinai-uri, săbii din bambus sau fibră de carbon, dar principiile învăţate acolo se aplică foarte bine cînd vine vorba de folosirea katanelor.

Descrierea videoclipului spune că datorită controlului strict pe care îl realizează japonezii cînd vine vorba de realizarea katanelor acestea ajung de multe ori să fie create în China. Filmuleţul alăturat prezintă o parte din acest proces.

 

User Rating: / 1
PoorBest  
Realizarea unei katane - Clubul Sportiv Ronin-Do Oradea, kendo România - Blog kendo: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.

Contact & antrenamente

Numărul de telefon de contact este 0743-539203, va răspunde Dan-Marius Sabău cu informații suplimentare.

Antrenamente de kendo se țin la școala Lorantffy Zsuzsanna, strada Andrei Șaguna numărul 1, Oradea, în fiecare marți și joi între orele 19 - 21.