Conceptul Kendo-ului este de a disciplina caracterul uman prin aplicarea principiilor sabiei Katana (sabia japoneză). Scopul practicii Kendo este:

Chiar dacă poate numele nu îți spune mare lucru în primele secunde (deși ar trebui), sabia samurailor, cu forma ei unică şi calităţile de excepţie, au făcut-o cu adevărat legendară de-a lungul secolelor.

Kyudo este o artă marțială specială de-a lungul ultimelor cîteva secole în Japonia: atingerea țintei este doar un factor minor, atenția îndreptîndu-se pe capacitatea de a fi cît se poate de concentrat și a sta într-o stare de conștiență meditativă. Se spune că e nevoie de practica unei vieți întregi pentru a atinge măiestria în acest domeniu.

Documentarul alăturat a fost produs de postul japonez NHK.

Nu ştiu cine cîntă melodia, dar kendo-ul este un cerc perfect pentru practicanţil lui. Imaginile sînt preluate de la diverse concursuri şi campionate.

Un film scurt realizat de cei de la Mercedes Benz în care un maestru de kendo discută despre cum noțiuni atemporale ale liniștii și mișcării vin împreună prin lentilele moderne ale luptei cu sabia japoneză.

https://www.youtube.com/watch?v=ZsAwmJ4sbBw

Shinai-urile sînt înlocuitorii de katana (sabia japoneză) în practica de kendo şi sînt realizat din bambus sau din fibră de carbon (materialele au evoluat împreună cu tehnologia). Se folosesc aceste două materiale pentru a asigura protecţia practicanţilor şi evitarea eventualelor răniri.

Katana este sabia japoneză tradiţională purtată şi folosită cu măiestrie de samurai. Împreună cu wakizashi, katana era una dintre armele preferate ale războinicilor japonezi.

Dacă v-aţi întrebat care este "anatomia" unei katane, imaginea alăturată vă oferă o idee introductivă. Metoda folosită de maeştrii japonezi a dus la crearea unei săbii din mai multe straturi, alternînd oţelul solid cu metal moale, oţelul împăturit cu cel moale.

Sursa imaginii este aici.

Filmuleţele alăturate vă arată etape necesare producerii armurii folosite de către practicanţii de kendo (adică bogu) - unul dintre elementele esențiale unui kenshi. Arhura este compusă din men (casca, coiful), do (protecţia pentru corp), tare (o protecţie suplimentară pentru corp, sub do) şi kote (mînuşile).

User Rating: / 1
PoorBest  
Blog kendo - Clubul Sportiv Ronin-Do Oradea, kendo România: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.

Contact & antrenamente

Numărul de telefon de contact este 0743-539203, va răspunde Dan-Marius Sabău cu informații suplimentare.

Antrenamente de kendo se țin la școala Lorantffy Zsuzsanna, strada Andrei Șaguna numărul 1, Oradea, în fiecare marți și joi între orele 19 - 21.